Zolang wij ademhalen – een samenzingavond met Sytze de Vries

Zo lang wij ademhalen: zo luidt de eerste regel van een lied, dat nu ook in het nieuwe Liedboek is opgenomen. Het is één van de meest bekende liederen van dichter/theoloog Sytze de Vries (geboren in Leeuwarden).

Waarom is geloven en godsdienst zo onlosmakelijk verbonden met zang en muziek? Waarom zingen we in de kerk, en soms, helaas, alleen nog maar in de kerk? Wat gebeurt er met ons als we zingen, met ons lijf, met ons hoofd, en met ons hart? De stem is het enige menselijke instrument dat we allemaal kunnen bespelen. Maar ook dat gaat niet vanzelf. Het vaak ‘vanzelfsprekende’ van ons zingen kan veranderen in een bewust gebruik van dit instrument. Ook tot onze eigen (en andermans) vreugde!

Aan de hand van een aantal liedteksten van zijn hand zal Sytze de Vries ons mogelijke antwoorden aanreiken. Liederen uit het Liedboek en uit zijn beide bundels ’Het liefste lied van overzee’, waarin vertalingen van de bekendste en grootste Engelse hymnen. Liederen die we ook samen met de cantorij zullen zingen.

Er is een Boekentafel aanwezig, waarop alle publicaties van Sytze de Vries zijn in te zien en eventueel aan te schaffen.

Sytze de Vries was o.a. predikant van de Oude Kerk in Amsterdam, is bekend van NCRV en IKON- radio en tv, van zijn boeken met liederen, gedichten, beschouwingen en liturgische teksten.  In het Nieuwe Liedboek 2013 staan meer dan 100 teksten van zijn hand.
Sinds een tiental jaren geeft hij lezingen, cursussen, schrijft hij teksten en artikelen en gaat hij voor in kerkdiensten.

 

Zie ook: www.sytzedevries.com en www.liedfestival.nl 

 
Donderdag 22 september 2016
Agneskerk Buorren 35, Goutum
aanvang 20:00 uur
Toegang: er is een giftenschaal voor een bijdrage van de kosten voor de avond.