Kerstmusicals

Sinds 2007 heeft Gerard Rinsma een zevental kerst (mini) musicals geschreven. Deze zijn geschikt om uitgevoerd te worden door jongeren en volwassenen. Tekst en muziek zijn op aanvraag beschikbaar.
In de meest recente musical ‘De barmhartige herder (2013’),

 

ontmoet de hoofdpersoon op zijn zoektocht naar zijn mede-herders een bange man met een vreemd verhaal.

 

En bij een rivier een merkwaardige veerman. In zijn lied vertelt Jacob waarom hij op de vlucht is.

.
In diezelfde musical komt de barmhartige herder twee vrouwen tegen: het zijn Ruth en haar schoonmoeder Naomi, eveneens op weg naar Bethlehem.

.
In de kerstmusical ‘De Spiegel van Herodes’ (2012) zingt Jessica dit liedje, als haar vader over de valse koning Herodes voorleest.

In diezelfde musical zingen Herodes-dochter Salomé en graffitispuiter Banksy Jessica toe om iets te doen tegen de plannen van Herodes.

De laatste twee liedjes staan ook op de CD, die in 2012 is verschenen. Onder de titel: ‘Sterren aan de hemel’ zijn de mooiste liedjes uit diverse kerstmusicals verzameld. Ondersteund door jazz-pianist Mike Roelofs hebben zangers en spelers die liedjes opnieuw ingezongen in de studio van Jan Huijbers, Beegden.
Hindrik van der Meer, componist van kerkmuziek, musicals en kinderliedjes schreef dat hij vol bewondering naar de CD had zitten luisteren. En ik zelf ben alle medewerkers heel erg dankbaar voor hun inzet om dit project te laten slagen. Zo blijven ook na mijn vertrek uit Roermond de mooiste liedjes uit de musicals bewaard. De CD Sterren aan de hemel is via deze site verkrijgbaar.
CD sterren aan de hemel voorkant

Cd sterren aan de hemel binnenkant